Boldog vagy, mert hittél!
Boldogok leszünk, ha hiszünk!

Kedves Testvérek!

kegykep Mint azt a kegykép konferencián kihirdettük, a 2011-2012-es évet Szűz Máriának szenteltük azzal a céllal, hogy az Ő segítségével Jézusban jobban bízzunk, és ezáltal boldogabb legyen az életünk Urunkkal.

A Kövi Szűz Mária Szentév gondolatai, programjai:

2011. október: Magyarok Nagyasszonya
29-én (szombat) az esti szentmise után a templomban Botos József tartott előadást "Mária-tisztelet Magyarországon a Mária-énekek és -imák tükrében; a Kövi Szűz Mária közbenjárására történt csodák" címmel.

2011. november: A gyermek Mária bemutatása a templomban
kep
5-én (szombat) Dobogókőre, a siketek Mária-szobrához zarándokoltunk (kirándulás).

26-án (szombat) az esti szentmise után verses-zenés est volt a templomban, Máriáról szóló versekkel. Az elhangzott versek itt olvashatók.

2011. december: Szűz Mária, az édesanya
Decemberben rajzpályázatot hirdettünk, melynek témája "a Szent Család — Szűz Mária, mint édesanya szemszögéből" volt. A beérkezett alkotásokat párhuzamosan egyrészt egy szakavatott zsűri, másrészt a hívek közössége bírálta el és a két eredmény együtt adta a végső sorrendet. Az elbírálás korosztályok szerint történt: óvodás, 1-2. osztály, 3-4. osztály, 5-8. osztály, középiskolások, ill. felnőttek. A pályázat eredményhirdetése 2012. január 29-én, vasárnap volt a szentmisék keretében.

2012. január: Mária-jelenések
28-án (szombat) az esti szentmise után (19 órától) filmvetítés volt a plébánia emeleti nagytermében.

2012. március: Mária-tisztelet a Szent László király előtti időkben
10-én (szombat) az esti szentmise után (kb. 19 órától) Aba Botond előadása a templomban.

2012. április: Mária, a Szentlélekre hallgató asszony
Április 28-án, szombaton az esti szentmise keretében Vigassy Mihály atya elmélkedése.

A szentév alatt minden hónap első szombatján szentmisét mutattunk be reggel 8 órakor.

Megtörtént a kegyhely, az egykori Mária-kő restaurálása is.

 

Fogadalomtételi felhívás az egész Szentévre:

Összegyűjtöttük a Testvérek által a Szentévben tett személyes fogadalmakat, melyeket a 2012-es templombúcsúi szentmisén ünnepélyesen "átadtunk" a Szűzanyának. A Szentévhez kapcsolódóan fogadalmat lehetett tenni a plébánia szervezésében, kisközösségi szervezésben, ill. egyéni, baráti, családi szinten, egészen 2012. augusztus 31-ig. A fogadalom tárgya lehetett egy (vagy több) imádság, zarándoklat, önmegtartóztatás, lemondás, jótett, engesztelődés Isten és emberek felé, stb...