img

2022 programjai

img

2021-ben 25 éves volt a Kispesti Kolping Család

img

2016-ban 20 éves volt a Kispesti Kolping Család

img

2011-ben 15 éves volt a Kispesti Kolping Család

img

Kispesti Nagyboldogasszony Kolping Család programjai

img

Csatlakozzatok hozzánk bizalommal!

img

Irodalmi délután

img

Közös ebéd

img

Közrefogva

img

Emese parkban Szigethalmon

img

Előadást hallgatva

img

Kiránduláson

Kispesti Nagyboldogasszony Kolping Család

programjai

Kolping családunk éves programtervezetét letölthető pdf-ben foglaltuk össze és adjuk közre.
Kattints ide a programterv megnyitásához!

A Kolping ima, az ének és a dal szövege itt olvasható. A dal meg is hallgatható (mp3).

A "Zene és Ünnep" célu pályázatunk (EGYH-KCP-19-0039), amely Magyarország Kormányának támogatásával
Zenei program támogatása   valósulhatott meg.

A máriapócsi zarándoklatunk (EGYH-TAB-20-0039), amely Magyarország Kormányának támogatásával
Zarándoklat támogatása   valósulhatott meg.

A márigyűdi zarándoklatunk (EKCP-KP-1-2021/1-000640), amely Magyarország Kormányának támogatásával
Zarándoklat támogatása   valósulhatott meg.

A beszámolók a teljesült programok között olvashatók!

 

Az aktuális ezévi teljesült programokról itt olvashatsz!

Aktuális infók

Tisztelt Elnök Úr! Kedves József!

Hálásan köszönjük a nagylelkű adományaikat, amellyel a határon túli gyermekeket támogathatjuk. Kérem, továbbítsa a köszönetünket a Kispesti Nagyboldogasszony Kolping Család tagjai felé. 

Isten áldása kísérje Önöket!

Köszönettel az Újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet Kolping Család nevében:

Dr. Ótott Ferenc 

elnök

 

***  -  ***

 

 

Kolping Családunkat 32 fő alkotja, ebből 2 fő Budáról, 2 fő Pestszentimréről, 2 fő pedig Rákospalotáról.

Történetünk

A Kispesti Kolping Család Egyesület 1996-ban alakult. Illés Emilné alapította, akinek elnöksége után az egyesületet Szirmay Tamás, majd Antal Péter vezette.
Boldog Kolping Adolf  abban a szellemben indította útnak mozgalmát 1848-ban, hogy az egész emberi személyt átjáró, gyökereiben, tetteiben és egész lényegében elkötelezett közösségekre van szükség. Kolping az Egyház szociális tanítását akarta tettekké váltani, ahol az ember méltó szerepet vállal a közösségben és a közéletben.
Ennek szellemében  a mi elsődleges célunk volt olyan katolikus értékrendű közösség alapítása  és formálása, ahol fontos az otthonosság, barátság, lelki testvérség érzése.  Elmondható, hogy mint egy igazi családban, mindig figyeltünk egymásra, szeretettel segítettük egymást, ha szükséges volt, nagy örömmel voltunk együtt. Ezt most is így tesszük.
A KCS-ot nagyrészt kispesti tagok alkotják, de voltak, akik elköltöztek Kispestről, és tagjaink maradtak, vagy más baráti szálon csatlakoztak hozzánk és bár másik kerületben laknak, lelkes tagjainkká váltak.
A Kispesti Kolping Család Egyesület mint egyházi egyesület, megváltoztatta a nevét 2017-ben, Kispesti Nagyboldogasszony Kolping Család lettünk.
A hosszú évek során programjaink a fenti célokat támogatták. A Magyar Kolping Szövetség tagegyesületeként minden évben részt vettünk és veszünk  az országos Kolping napokon, lelkinapokon. Többek között  Érsekvadkerten, Esztergomban, Pécsett, Egerben, Veszprémben, Szegeden, Kalocsán, Budapesten.  Magunk szervezte lelkinapok nagyrészt Érsekvadkerten voltak, valamint Esztergomban. Zarándokoltunk Máriazellbe, Óbudavárra, Bodajkra, Mátraverebély-Szentkútra.  
Részt vettünk az MKSZ országos családi napjain, többek között a szigethalmi Emese Parkban, Érsekvadkert – Erdei Házban, a fiatalok rendezte csocsó-bajnokságon Százhalombattán, Szentendrén.  Családi napot mi is szerveztünk magunknak minden évben, a plébánia szabadi-sóstói üdülőjében, valamint bevezettük a nyári szezonban a Nyári Kolping Esték-et, havonta egy-egy estére, egyik család kertjében jövünk össze vidám együttlétre. Programjainkat és a róluk készült képeket itt lehet megtekinteni.
Nyaranként közös nyaralásokat szervezünk. Jártunk egy-egy hetet többek közt Aggteleken, Baján, Tiszafüreden, Egerben, Balatonfenyvesen és Érsekvadkerten többször is. 2016-ban Erdélyben tettünk egy szép körutazást. Telente pedig szilveszterkor megyünk minden évben néhány nap kikapcsolódásra, ennek helyei Érsekvadkert, Balatonfenyves, Piliscsév voltak.
Tavasszal-ősszel kirándulni megyünk. Voltunk már Makkosmárián, a Jézus-ösvényen (Kolontár-Devecser), Fehérvárcsurgón, Fóton, Gödöllőn, Tatabányán, Majkon, Aggteleken.
Lelki programjaink is vannak. Színházlátogatást szerveztünk, előadásra hívtuk meg többek között Balczó Andrást, Jókai Annát, Ferenc Csabát, Csókay Andrást, Hudson Juditot, Kovács Tamást.
Gyermekeinkről, fiataljainkról sem feledkezve meg néhány alkalommal Ki-Mit-Tud vetélkedőt szerveztünk, majd ennek folytatása lett a Versmondó verseny, mely nagy sikerrel, gálaműsorral zárult. Felnőtt tagjaink számára szervezzük most már az Irodalmi délutánt, amelynek zenei betétei is nagy sikert aratnak.
Adventi napunk egész napos program a gyerekeknek, szinte a kezdetektől rendezzük meg minden évben nagy sikerrel.
Mindezekhez nagy segítséget kapunk az MKSZ pályázataiból, valamint minisztériumi pályázatokból, amelyek nélkül nem tudnánk ilyen gazdag programot létrehozni.

Képgalériánk

Kapcsolat

Elérhetőségeink:

Kispesti Nagyboldogasszony Kolping Család

1191 Budapest, Templom tér 21.

+36-70-709-4669

velis.jozsef@gmail.com


Kattints a térképre!
Térkép